16. april 2009
”Ikke-længere-snor” til Hulda
Da vi skal af sted på den første tur med Hulda, skulle der laves mulighed for at hun kunne bruge hele pladsen foran campingvognen, i snor men stadig lidt fri, derfor konstruerede jeg en ”ikke-længere-snor” til hende.
Snoren kan også bruges til lidt træning, inden hun skal på den første udstilling i maj måned, her skal hun udstilles i babyklassen (op til max. 6 mdr.)
Den er 4 meter lang og er lavet af forstrukket Polyester 8-flettet, der normalt bruges til sejlskibe, med en kovs i rustfrit stål i hver ende, hvori der kan sættes en pløk, i denne ”ikke-længere-snor” er der en enkeltblok som kan køre hele vejen i snores 4 m. længde, fra dette går der så en 2 meter line, i samme materiale, med en karabinhage i den anden ende, som kan sættes i halsbåndet. Snoren placerer vi så stramt som muligt i forkanten af markisen/forteltet, jeg har valgt snoren i rød, med en tykkelse på 4 mm, så er den nemmere at se og man snubler ikke sådan lige over den.
Denne snor må siges at være aktuel, med al den snak der er omkring hunde på campingpladser, og om de nu skal være i snor eller ej. Vi har altid vores i snor, men så den har en flig tilbage af sin frihed, det hedder vist i menneskesprog, - frihed under ansvar.
Og selvfølgelig lufter vi også Hulda udenfor pladsen, men det kan jo ske at hun ikke når helt udenfor, så har vi posen med til at samle hendes efterladenskaber op. Denne bliver lagt i affaldscontaineren og ikke som nogen hundeejere desværre gør, smider den fra sig et tilfældigt sted, så er det bedre at lade ”uheldet” ligge hvor det skete, det tager mange år inden posen bliver opløst i naturen.
Det kan du da ikke mene, at lade det ligge hvor man kan træde i det, er der nok nogen der vil sige. Jo det mener jeg, der er ikke noget så irriterende som at se folk der samler efterladenskaberne op, for derefter at smide posen ind i krattet, dette har intet med god hunde moral/opførsel at gøre. Tag posen med tilbage og læg den så i den grønne container, hvor den hører til.
Reklame på bilen
Vi har besluttet, at gøre lidt mere reklame for vores hjemmeside i det nye år, godt nok er der mange som lægger vejen forbi siden, fra starten i maj 2007 og til dato over 146.000 klik på siden, det må da siges at være ret godt, men måske der kan komme flere med dette tiltag.
Derfor har vi bestilt streamer til at sætte på bil og campingvogn. Vi søgte på nettet og fandt hurtigt frem til www.dekotryk.dk i Kolding. Efter en snak med Kjeld Nielsen, bestilte vi 5 stk., som er det mindste antal der kan leveres. 2 dage efter vi havde bestilt modtog vi streamerne, det kan vist ikke gøres hurtigere.
Streamerne er laminerede med en mat folie ovenpå trykket, dette gør at de skulle holde længere og ikke reflekterer når der kører nogen bagved med lyset tændt.
Jeg har i første omgang kun montere en streamer på vores Suzuki Grand Vitara, da campingvognen til foråret skal have den helt store tur, med afvaskning og efterfølgende behandling med voks, inden den får voks sætter vi så streamer på denne.
24. januar 2009
Sikkerhed i bilen til vores nye hund.
Nu nærmer tiden sig hvor Hulda snart skal hentes hjem fra kennelen, men inden da, har vi besluttet at hun skal have et nyt sikkert transportbur i bilen. Det transportbur som vi tidligere havde var til at folde sammen, men langt fra trafiksikkert.
Vi har valgt at købe det svenske transportbur ArtFex, som er testet og godkendt af Sveriges Tekniska Forskningsinstitut,og har det SvenskeJordbruksverket anbefalinger for sådanne bure, hvilket bør være den bedste garanti for kvaliteten.
Dette kvalitets bur har mange gennemtænkte detaljer, som normalt kun findes i langt dyrere bure. Den solide metalkonstruktion gør, at buret næsten er lydløst når man kører, ingen låge der står og knirker da lågen lukkes med en gasdæmper og kan samtidig låses med nøgle. Der er endvidere nødudgang, i tilfælde af kollision hvor buret bliver trykket.
Buret kan også benyttes udenfor bilen, som trimmebord ved udstilling, det var netop denne detalje der samtidig med sikkerheden i buret gjorde, at vi valgte dette transportbur.
Til vores hund, har vi valgt det lille transportbur i målet 67x42x50 cm, det vejer 17 kg., men der er 3 større modeller, så selv ret store hunde kan transporteres sikkert i bil.
Hvis der er nogen som skulle få interesse i dette transportbur til deres bil, så er her linket til producentens hjemmeside, hvor man også kan se en video af den kollisionstest der er lavet på dette bur. www.artfex.se
1. november 2008
ALKOLÅS
- ikke altid bare en kuglekobling til campingvogne.
Ifølge medlemsbladet ”CARAVAN” fra Caravan Club Sverige, har klubben planer om at gøre noget ved sikkerheden på campingpladser og veje med denne ALKOLÅS.
ALKO er en forkortelse for ordet alkohol, hvor systemet i sin enkelhed går ud på, at inden man kan komme ud fra campingpladsen, taster man den kode som er blevet udleveret ved indskrivning på campingpladsen, derefter skal man blæse i en tragt, der måler hvor meget alkohol der er i den luft man puster ind i måleapparatet. Er der alkohol i den indblæste luft, som ligger over det tilladte, så åbner bommen ikke så man kan køre ud, til fare for andre trafikanter.
Det første sted Caravan Club Sweden vil lave en prøve opstilling bliver på Norrvikens Camping i Båstad, dette vil finde sted i foråret 2009. Da vi af og til kommer på denne campingplads i en forlænget week-end, vil vi lige så snart den er opstillet, komme med yderligere oplysninger.
Vi mener at det er et meget positivt tiltag Caravan Club Sweden her kommer med, måske det var noget for de Danske campingpladser at se nærmere på. Fænomenet ”rattfyllerist” eller på dansk spritbilist, er nok lige stort i begge lande, ikke dermed sagt at campister er værre end andre, men hvorfor ikke starte her.
Seneste kommentarer
Vil i sælge vognen har altid ønske mig en.
Og pris.
Vil I sælge?
hej er det muligt at købe en model magen til den kabe der er afbildet øverst. og hvad koster den ?
Hej hvor kan man få info om en keramik hest som jeg tror er michael andersen den har ikke noget stempel