Fotoalbum

Dejligt opholdssted på vej hjem fra Norge eller Nord Sverige.

 

På vores længere ture nordpå, plejer vi at benytte en mindre campingplads som er beliggende i Trollhättan, denne gang brugte vi den igen, men først på vores vej hjem fra turen, hvor vi denne gang havde planlagt at køre ind i Norge, over den gamle Svinesund bro.

 

Pladsen der er tale om er Stenrösets Camping, www.camping.se/plats/p25 som ligger 5 km. udenfor Trollhättan ved E45 på vej sydover. Pladsen er fra 1988, hvor Bo & Aina Samuelsson startede den. Den er en af de mindre pladser i Sverige, men utroligt veldrevet. Der er 50 el-pladser til campingvogne og telte samt et større antal uden el mulighed. Herudover er der 8 hytter med plads til 4 personer i hver.

 

I år er det en mærkedag for campingpladsen, den fylder 20 år og samtidig har Bo & Aina besluttet at trække sig lidt tilbage og lade yngre hænder komme til. Det er sønnen Reimond Frederiksson og hans hustru Malin Larm der i år overtager ledelsen af pladsen.

Som Reimond sagde til mig: Det er dejligt at det er lykkes at beholde pladsen ved dette generationsskifte, jeg er jo vokset op på pladsen og ved hvad det er campisterne på vores plads ønsker, og jeg kan garantere at den bliver drevet videre i den gamle ånd, men selvfølgelig skal min hustru og jeg sætte vort præg på den i de kommende år.

 

Igennem de 10 år hvor vi af og til har benyttet pladsen, på vej hjem fra nord inden man tager hul på de sidste 300 km. hjem, kan vi se at der er sket ændringer, men denne gang var det meget positivt at se hvor mange campister der har fundet vej til pladsen. Der er en hel del danskere som benytter den, også til længere ophold, da den ligger så tæt på et utal af oplevelser i og omkring Trollhättan, bl.a. havde Adria klubben fra Danmark lige haft et træf på pladsen.

Reimond vil på sigt, gerne udvide pladsen, dette bliver med hytter på 25 kvm. og flere el-pladser, arealet til dette har han liggende, men pladsen skal ikke blive større end at de stadig selv kan bevare overblikket, selvom der så skal ansættes personale til at holde den ligeså ren og pæn som nu.

 

Et af de problemer der er tiltaget gennem årene, er trafikken og støjen på E45, dette bliver der nu gjort noget ved, idet E45 skal udvides på strækningen ved campingpladsen indenfor 2 år, og der vil så blive etableret en lokalvej og en støjvold. Her håber Reimond at han kan få tilladelse til at plante vilde roser på volden, på hans egen jord, vil han sætte birk og gran til yderligere afhjælpning mod den sidste støj der evt. ville være.

Vi er så glade for denne campingplads, at de får 6 glade ansigter ud af 6.

               

Vi fik en mail.

Reimond fra Stenrösets camping har sendt en mail til os, han og familien har læst mit indlæg omkring pladsen, han kunne komme med ny information til dette indlæg.

 

Pladsen tror han, er opkaldt efter en del gamle bosætningsgrave (stenrös) der ligger i området tilbage fra stenalderen. Helt op til hvor campingpladsen er beliggende, var der dengang for ca. 2000 år siden vand, denne bosætning levede bl.a. af fiskeri.

 

Med hensyn til motor som jeg har billede af, så var det rigtigt, det er en generator. Reimond skriver til os: Den er på 100 amp. så den kan forsyne hele campingpladsen, i en nødsituation.Klik på billederne for at se underteksterne og gøre dem større.