SVERIGE - NORGE 2015

SOMMERFERIE 2015

 

Første stræk - Dynestrand Camping

Så blev det endelig vores tur til at holde ferie, i år har vi planlagt en tur til Telemarken i Norge, hvor vi så mange gange er kørt igennem, uden at gøre holdt. En af de ting vi skal se er tungt vands fabrikken i Ryken, som blev saboteret af norske frihedskæmpere under krigen 1940-45, for at tyskerne ikke skulle have held til at udvikle en a-bombe.

Vi kører fra Gilleleje tidligt, så vi kommer med en færge kl.6:40 og kan stille og roligt køre nordpå, og komme gennem Gøteborg inden der kommer rigtigt meget trafik.

Første stop har vi planlagt lige før den norske grænse, hvor der ligger en lille, men dejlig campingplads, helt ned til vandet i bunden af fjorden Dynekilen, www.dynestrands-camping.se – Vi kommer til pladsen kl. 12:30 og finder hurtigt et dejligt sted at stille campingvognen, helt ned til vandkanten. Vi har været på campingpladsen for en del år siden, og viste godt at det ikke er nogen luksus plads, men her er bare dejligt alligevel.


Andet stræk – Dynestrand, Sverige – Sandviken Camping, Norge

Vi kører fra Dynestrand Camping kl. 7:30 – men inden vi kører for langt, skal der dog lige tankes diesel, dette gør vi i Nordby lige inden den norske grænse. www.nordby.se er et MEGET stort indkøbscenter, med 110 butikker, og her handlede vi lige lidt da alt er dyrt i Norge.

Vi fortsætter og regner med at være på www.sandviken-camping.no omkring middag. Denne campingplads ligger helt ned til søen Tinnsjø, som på det dybeste sted er næsten 500 meter dyb. Vi er fremme kl. 13:00 og finder en plads med udsigt over søen. Resten af dagen går med afslapning og få taget lidt billeder, og så ellers nyde resten af dagen, inden vi i morgen kører til Rjukan www.visitrjukan.com for at se byen og Vemork Kraftstajon.

På anden dagen kører vi som tidligere skrevet til Rjuken for at se Kraftstationen Vemork, som blev delvist sprængt af norske frihedskæmpere. Jeg havde regnet med en større udstilling, specielt efter at der er lavet en film om dette, men det var desværre ikke tilfældet, men det blev dog til en del billeder fra området omkring Kraftværket.

   

Tredje stræk – Sandviken Camping – Årjäng Sverige

Vi kører fra campingpladsen kl. 7:30 med kurs mod Sverige, vejruten er 134/E18/23/E18 men vi har ikke nogen plan for hvor den næste overnatning bliver. Da vi forlader campingpladsen, er det begyndt at regne igen, og hele vejen til Sverige kører vi i silende regn, så der er ikke nogen grund til at gøre holdt, udover for at få handlet lidt og så få noget at spise. Sidst på eftermiddagen kommer vi til byen Årjäng i Värmland, her kører vi ind på www.sommarvik.se – en stor 5 stjernet campingplads.

Vi bliver kun en enkelt overnatning på denne plads, for at sige det pænt, så er den ikke noget for os, men dermed ikke sagt at pladsen er dårlig, tværtimod.

   

Fjerde stræk – Årjänge – Uddevalla

Kl. 7:30 er vi klar til at køre videre, det er igen begyndt at regne, så det bliver kun med et par stop på vejen mod Uddevalla af vej 172, for at strække ben og lufte Hulda. Lidt over middag begynder det dog at klare op, og temperaturen stiger til 18 grader, dejligt for de sidste par dage har den ligget på 12-16 grader.

Vi når Uddevalla, og kører først til et stort butikscenter www.torp.nu som ligger uden for byen, her er et Mega ICA marked og en kæmpe COOP – begge skal selvfølgelig ses grundigt efter, inden vi køber det som vi mangler. Vi kører ud til campingpladsen www.undacamping.se - den ligger ved Byfjorden, 9 km uden for Uddevalla. Her besluttede vi os for at blive et par dage, inden vi igen kører sydover, herfra er der kun lidt over 300 km. til Helsingborg.


Femte og næst sidste stræk – Uddevalla – Båstad

Så er vi på vej hjem, vi havde bestemt os for at tage det sidste stykke i et hug, men da vi nærmer os Båstad bliver vi enige om, at tage en enkelt overnatning på CC klubbens campingplads Norrviken camping – da vi ikke har været her siden 2007, er det nok på tide at se hvad der er sket siden sidst.

Hele turen fra Gilleleje til Rjuken i Norge, og tilbage gennem Sverige, er blevet til 1657 km.