Møns Klint med Sine & Peter

August/september 2013

Møns Klint


Efter vores sidste tur med Sine & Peter, havde de mange gange spurgt om ikke vi skulle tage på camping igen, bare en weekend.

Da vejret i slutningen af august starten af september kan være ret så lunefuldt, ville vi ikke sige noget til dem, men havde planlagt at tage en tur til Møns Klit, hvor de skulle med. Så i ugen op til den sidste weekend i august, fortalte vi dem at vi skulle af sted.


Vi kørte fra Gilleleje fredag d. 30. august sidst på dagen, og kom til campingpladsen www.campingmoensklint.dk først på aftenen, tidsnok til at vi kunne komme på plads inden det blev mørkt. Aftensmaden blev pizzaer fra pizzeriaet på campingpladsen, det er Camilo som tidligere drev Portofino ved Klintholm Havn, der er ny forpagter af både pizzeria og kiosk.

Campingpladsen var noget mere indbydende en sidste gang vi var der, det var i 2007. Denne gang var alt rent og pænt, kiosk og reception var åben, og der var masser af liv på pladsen til ud på aftenen, men vejret var vi også heldige med, kun en smule regn natten til lørdag.
Lørdag skulle vi til Møns Klint og ned til vandet, nedenfor Klinten, turen ned til vandet går via trappen med 497 trin som er lige udenfor GeoCentret, en flot tur ned, som tager ca. 15 minutter. Efter en tur på stranden for at finde fossiler, skal vi igen op ad trappen, denne gang skal man ikke regne med 15 minutter, det tager meeeget længere tid, men det var anstrengelserne værd. GeoCentret blev selvfølgelig også besøgt, hvor vi var inde og se en 3D film om hvordan dyrelivet var for 70 mill. år siden.

Søndag var hjemdag, men vi skulle lige forbi Liselund Gl. slot - romantikkens have  på vejen hjem, vi gik en tur i den flotte park for at tage lidt billeder, men der var et par unge mennesker der var trætte efter gårsdagens tur, så vi besluttede at køre til Gilleleje så de kunne komme hjem og få hvilet ud inden de skulle i skole mandag.