Optimering af blæservarmen 

Nu er det endelig forår, i hvert fald ifølge kalenderen. Vi skriver d. 1. marts, og det er begyndt at trække lidt i en, for at komme ud i campingvognen og lave lidt om på forskellige ting.

 

Siden vi hentede vores nye campingvogn, har jeg haft planer om at forbedre varmesystemet i den. Den gamle campingvogn havde jo Alde vandbåren centralvarme, hvor vi nu har Truma blæservarme.

 

Fra fabrikken er der ikke gjort det store nummer ud af varmefordelingen med varmeslangerne, for hver halve meter, er der lavet et hul som varmluften så måske kan komme ud af. Dette havde jeg tænkt mig at lave om som det første, så derfor gik jeg på nettet for at se hvad de mange netbutikker indenfor camping kunne tilbyde.

 

Priserne var lidt forskellige fra netbutik til netbutik, men ikke den store forskel, fragten for at få det sendt, ligger mellem 75 og 85 kr. Nysgerrig som man jo er, skulle priserne selvfølgelig undersøges til bunds, inden jeg købte delene hjem, så vores søndagstur gik til Bije Fritid & Camping i Helsinge, for at se hvad priserne var hos dem.

 

Det viste sig, at være en rigtig beslutning. For at fordele varmen bedre, i den bagerste ende hvor sengen er, skulle jeg bruge 6 stk. WL Truma ventiler samt et samlestykke til varmeslangen. Varmeslangen i denne del af campingvognen skulle så skiftes, for ikke at have de mange lufthuller som fabrikken havde lavet, så hertil skulle der bruges 4 meter ny varmeslange. Samlet pris hos Bije var 410 kr., inkl. en høflig betjening og et glad smil af Birgit Behrensdorff.

 

Havde jeg nu købt det hele på nettet, ville prisen for det samme have været 613 kr. inkl. porto til forsendelse, eller 518 kr., hvor vi gav 410 kr., for de samme varer. Det vil sige en besparelse på 203 kr., så diesel udgiften til Helsinge er rigeligt hjemme.  

 

Nettet er godt at handle på, men man skal være vågen med hensyn til priserne. At campingforretningerne med tiden bliver nød til at have en nethandel i forbindelse med deres hjemmeside, er der ingen tvivl om, men man skal ikke glemme glæden ved at komme i det lokale Campingcenter.