Fotoalbum

     

Denne gang gik turen igen til http://www.ullaredscamping.se/ , Janne ville gerne en tur i http://www.gekas.se/ , jeg skulle selvfølgelig også med for at se om der var noget, man ikke kunne undvære. Min faste tur når vi kommer her, er i musik- & videoafdelingen, jeg er meget glad for svensk musik, bl.a. Hasse Andersson, Kikki Danielsson og Dansbandet Lasse Steffanz hører til favoritterne, måske fordi disse bruger country musikken og den svenske folkemusik, som baggrund for det de laver.

Vi lavede også et ”kup” i denne afdeling, Stieg Larsson’s første bog der er filmatiseret, ”Mænd som hader kvinder” var på tilbud, kr. 99,- sv. kr. (ca. 70 danske), hjemme koster samme film 149 danske kr. Den skulle selvfølgelig købes og ses i løbet af vores ferie.

 

Men nu til det der var det egentlige formål med denne tur, vores nye Tabbert Rossini skulle testes. Vi går jo fra en vogn med Alde centralvarme, til alm. gasvarme ovn med blæser og slanger ført rundt i hele vognen, til at fordele varmen. Herudover er den forsynet med Ultra-Heat og det var denne vi var spændt på, om denne var nok til at holde vognen varm på denne årstid.

Campingvognen stilles let på plads med Thruma moveren, og efter at vi har rullet markisen ud, er det tid at starte Ultra-Heat’en. I løbet af eftermiddagen finder vi ud af, at stiller vi den på 1000 watt, så bliver der en behagelig temperatur i cv’en, så aftenen går med at se den nyligt indkøbte Steig Larsson film. Inden vi tørner i seng, stiller vi varmen på 500 watt, det viser sig at give den perfekte varme når man skal sove og der kun er 6-7 grader udenfor.

 

Vi vågner kl. 7 næste morgen, temperaturen i cv’en er ikke ubehagelig kold, der er 13,8 grader, og temperaturen udenfor siger kun 3 grader, så jeg må sige at vi er overrasket over at Ultra-Heat’en kan holde denne varme, da vi har begge tagluger stående på klem så der kommer frisk luft ind.

Da vi står op, kører vi varmen op på 2000 watt, her står den i et par timer inden vi skal ud og se på omgivelserne, da vi forlader cv’en, skruer vi igen ned på 500 watt, her står den resten af dagen, først da vi skal spise aftensmad skruer vi igen op på 1000 watt.

Der blev på vores korte tur, ikke brugt gas til opvarmningen, og alligevel har vi haft en behagelig varme i vognen. Vinduerne som ellers plejer at vær våde i bunden, når man kører med gasovn, var helt tørre, da Ultra-Heaten jo ikke giver nogen fugt fra sig, så på dette punkt er det meget tæt op ad centralvarmen.

 

Jeg er overbevist om, da vi ikke kommer til at campere i vintervejr med sne, men camperer en del fra tidligt forår til et stykke hen på efteråret, vil vi ikke mærke den store forskel om det er centralvarme eller gas/Ultra-Heat, vores campingvogn er udstyret med.

 

Et andet plus er også, at Rossini’en er 350 kg. lettere end Vivaldi’en var, så man kunne også se et noget mindre brændstof forbrug, selvom Suzuki’en sagtens kunne trække en tung vogn. Næste tur bliver spændende, det bliver i starten af november, her skal vores nye bil, en Opel Astra Wagon 1.9 diesel trække for første gang, og vi skal bruge gas til opvarmning på hele turen, da der heller ikke er mulighed for el der hvor vi skal ligge, bliver det selvforsyning også med strøm fra 12 volt batteriet, men mere herom efter denne tur.