Fotoalbum

15. juli 2009

Så er ferien startet.

Normalt plejer vores sommerferier at blive afholdt i Sverige, men vores nye Cairn Terrier, Hulda, mangler lige at få de sidste godkendelser, så derfor blev det her hjemme i Danmark at ferien skulle holdes, det er jo heller ikke så ringe.

 

Vi kører fra Gilleleje tidlig søndag formiddag med Jylland som feriemål, hvor vi skal hen er endnu ikke besluttet, men der er jo også tid til at tænke over det, inden vi passerer Lillebæltsbroen. Men vi har dog snakket meget om at tage en runde i Sønderjylland, det er efterhånden 4 år siden vi har været der. Vi når ikke ret langt ned over Sjælland, inden vi beslutter, at det første sted vi skal folde benene ud under campingvognen, skal være på www.ribecamping.dk  - dels har vi aldrig været på denne plads, men byen Ribe er vi blot kørt udenom de gange vi har været i Sønderjylland, så dette skulle der gøres noget ved.

 

Campingpladsen har 50 år på bagen, men er igennem de sidste år blevet kraftigt fornyet, efter at der kom nye friske kræfter til, så den idag på mange punkter svarer til kravene for en 5 stjernet plads, dog mener vi, at selve pladsen godt kunne trænge til at der blev sået lidt græs, så man ikke ligger i det bare sand, som der var på den plads vi havde, og kunne se på andre pladser. Vi oplevede også et par kraftige tordenbyger, hvor vandet stod blankt ovenpå sandet og da det var trængt gennem dette, kunne man ikke undgå at få sand med ind i campingvognen.

 

Hytterne på pladsen, det er et kapitel for sig, her kan man få bolig i kopier af gamle Ribehuse, der er 5 stk., bygget i mursten og bindingsværk og med 1. sal, eller 8 stk. luksushytter i 2 plan bygget i træ med altan, 12 standardhytter eller de mindste 8 stk. minihytter, så der skulle være chance for at finde den hytter der passer dig, hvis det er hytteferie man er til. Herudover er der ca. 400 pladser til campingvogne og en speciel afdeling for autocampere. Vi kan varmt anbefale denne plads.

 

Mandag, var vi rundt at se lidt på Ribe, her var det mest de gamle huse og Domkirken der trak i os. Jeg havde den fornøjelse at være oppe i det store firkantede tårn, da urværket skulle trækkes op. Dette foregår med håndkraft en gang i døgnet, samtidig skulle klokkespillet trækkes, dette fik jeg lov at gøre og kan sige, - det er godt man ikke skal gøre dette hver dag, men måske man så med tiden syntes at det var let.

 

Vi vil ikke komme ind på alt hvad der er at se i Ribe, blot opfordre til at besøge byen, man kan evt. først gå ind på dette link www.visitribe.dk her er beskrivelser på hvad der er vær at se i byen.

 

Nedenstående billeder er fra campingpladsen og byen.